Početna aktuelnosti Uskoro izgradnja kružnog toka kod Prve osnovne škole

Uskoro izgradnja kružnog toka kod Prve osnovne škole

154
0
Podijeli

Prava je muka izaći iz grada prema zapadnom dijelu naše lokalne zajednice i obrnuto.

Najbolje to znaju oni koji svakodnevno se sobraćaju ovom dionicom puta.

Nekada je najveća  frekevncija vozila bila u jutarnjim i poslijepodnevnim satima. Međutim , više nema pravila. Sada tokom cijelog dana , možete se zateći u višekilometarskoj koloni, koja vam testira vaše nerve.

A oni su sve slabiji , sudeći na godine, na koje vozači, tačnije građani ovoga grada čekaju izgradnju kružnog toka.

Još 2018.godine Gradska uprava Živinice riješila je sve imovinsko pravne odnose, nadležna gradska služba izdala neophodne dozvole, međutim, u Direkciji regionalnih cesta falilo je novca za ovaj projekat.

Tokom izvještavanja o ovoj temi u septembru 2019 godine , u Direkciji regionalnih cesta , su nama tada kazali da nedostaju sredstva u iznosu od 80 hiljada KM.

Za ovu godinu Vlada TK-a je obezbijedila sredstva, te bi izgradnja kružnog toka trebala početi uskoro , potvrdio nam premijer Tk-a Denijal Tulumović .

˝Što se tiče kružnog toka, Vlada TK-a , je dala dodatna sredstva, saada je do realizacije tog projekta. Čeka se ta tenderska dokumentacija, ona je bila počela , pa je zastala , nije bilo sredstava. Uglavnom vrlo skoro treba da se krene u izgradnju. Sredstava ima dovoljno˝, kazao je premijer TK-a Denijal Tulumović.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje