Početna aktuelnosti Uzorna saradnja nogometnih škola iz Šerića i Poljica

Uzorna saradnja nogometnih škola iz Šerića i Poljica

373
0
Podijeli

Pandemija korona virusa ostavila je traga i negativne posljedice u svim segmentima ljudskog djelovanja.

Komunikacija među ljudima svodi se samo na onu nužnu pa se samim tim mnoge aktivnosti reduciraju na minimum.

Tako je i u oblasti vrhunskog sporta ali i onog koji spada u kategoriju rekreativnog.

Škola nogometa Nogometnog kluba Rijeka Šerići, koju već niz godina uspješno vodi trener Elvis Kamberović, ima misiju da djecu socijalizira kroz nogometnu igru, da razvija njihove tjelesne sposobnosti koje im, posljedično, “bruse” karakter i da, možda, iznjedri i nekog novog Džeku, Pjanića…

Tu misiju uveliko ometa pandemija ali vispreni trener Kamberović, ipak, nalazi rješenja koja donekle pomažu da se premoste problemi u trenažnom i takmičarskom procesu dok se kompletno stanje ne vrati u normalu.

Slične pomenute probleme ima i trener Nurfet Kasumović, koji kao i trener Kamberović, uspješno predvodi Školu nogometa Nogometnog kluba Svatovac Poljice.

Ova dva nogometna znalca dobri su prijatelji i to su iskoristili na najbolji način kako bi djeci, polaznicima škola koje vode, osigurali minimalne uslove za treniranje i odigravanje trening i prijateljskih utakmica.

Nakon što su tokom proljeća, ljeta i jeseni naizmjenično igrali na zelenim terenima u Šerićima i u Poljicu, sada koriste Sportsku dvoranu u Lukavcu u kojoj se za termine korištenja pobrinuo trener Kasumović.

Naravno, sa prvim lijepim proljećnim danima i suzbijanjem korona virusa, sve će doći na svoje i sportski rivali i dobri prijatelji, Elvis Kamberović i Nurfet Kasumović, svoje će pulene jače aktivirati kako bi kondiciono bili u punoj formi i još bolje istakli svoje nesumnjive nogometne vještine i talente.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje