Početna aktuelnosti Vođeni razgovori o uspostavljanju saradnje između gradova Živinice i Rovinj

Vođeni razgovori o uspostavljanju saradnje između gradova Živinice i Rovinj

873
0
Podijeli

Predsjedavajući GV Živinice Najil Jusić  danas je bio domaćin sastanka predstavnicima Bošnjačke nacionalne zajednice Rovinj .

Na sastanku na kojem je pored navedenih prisustvovao i Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković razgovarano je o uspostavljanju  saradnje između gradova Rovinj i Živinice ,a akcenat bi trebao biti stavljen na turizam.

Fokus rada Bošnjačke nacionalne zajednice Rovinj čiji je predsjednik Suad Salkić sa svojim saradnikom danas boravio u posjeti gradu Živinice ima za cilj promicanje bošnjačke kulture i tradicije.

U svom programu radu kao manjina koja djeluje u Rovinju imaju obilazak bh. gradova kako bi sačuvali identitet bošnjačkog naroda , istakao je tokom posjete predsjednik Salkić, te dodao da su u Živinicama prepoznali mnoge vrijednosti.

Tokom razgovora koji je danas vođen izmedju predsjednika Salkića, predsjedavajućeg GV Jusić i Gradonačelnika Kamenjakovića , istaknuto je da bi Rovinj i Živinice u što kraćem roku trebali uspostaviti saradnju.

Akcenat saradnje između Gradova Rovinja i Živinica trebao bi biti stavljen na turizam.

Obzirom da Živinice pred sami kraj mjeseca decembra očekuje manifestacija Dani dijaspore , postoji mogućnost da bi turisti Rovinja već tada mogli doći u naš Grad, i upoznati se sa ljepotama i turističkim ponudama koje nudi naša lokalna zajednica.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje