Početna aktuelnosti Zastupnica Edita Mazić daje svoj glas za boljitak građana BiH

Zastupnica Edita Mazić daje svoj glas za boljitak građana BiH

121
0
Podijeli

Zastupnici Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojili su Budžet za 2022. godinu u rekordnom iznosu.

Budžet Federacije BiH za 2022. godinu predložen je u iznosu od 5.597.618.777 KM i veći je za dva posto od Budžeta Federacije BiH za 2021. godinu, odnosno za 116,4 miliona KM.

Također, usvajanjem Zakona o materijalnoj podršci porodicama s djecom u Federaciji BiH, djeca iz porodica slabijeg imovinskog stanja i socijalno ugroženih porodica, imaće pravo na dječiji dodatak u mjesečnom iznosu od 103,17 KM do navršene osamnaeste godine života.

Naša sugrađanka Edita Mazić zastupnica je u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Kao žena i mlada majka, zastupnica Mazić, svesrdno je podržala i dala svoj glas za izglasavanje Zakona o materijalnoj podršci porodicama s djecom u Federaciji BiH, djeci iz porodica slabijeg imovinskog stanja i socijalno ugroženih porodica.

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Edita Mazić istakla je da je njeno cjelokupno dosadašnje djelovanje, ali i buduće, u parlamentarnom životu Federacije BiH bilo posvećeno iniciranju i podršci svim mjerama koje su doprinosile i doprinose dostojanstvenijem i boljem životu svih građana i da će ovakvih dobrih vijesti biti i u narednom periodu.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje