Početna aktuelnosti ŽRK Živinice bolje od ekipe Bihaća

ŽRK Živinice bolje od ekipe Bihaća

169
0
Podijeli

Ženski rukometni klub Živinice u vikendu iza nas na domaćem terenu dočekao je ekipu Bihaća. Predstavnice našeg grada u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine znale su da u ovo utakmicu ulaze kao favoriti što su i opravdale na terenu pa su nadigrale gošće iz Bihaća rezultatom 37:28. Tim Živinica od početka utakmice diktirao je tempo što je rezultirao pobjedom i slavljem na kraju susreta.

Najefikasnija u ekipi Živinica bila je Nejra Hajdarević sa osam golova, a pratile su je Melisa Islamović sa sedam te Šejla Begić i Nejra Trokić sa po pet pogodaka. U gostujućoj ekipi istakla se Erna Muhamedbegović sa 19 golova. Naporan rad ekipe i trenera sa mladim članicama ovog kolektiva počeo je davati rezultate jer je upravo mladost u ovoj utakmici preuzela odgovornost.

Nakon pobjede nad ekipom Bihaća pred kolektivom ženskog rukometnog kluba Živinice u naredne dvije sedmice nalaze dva teška gostovanja u Jablanici idućeg vikenda, a zatim u Mostaru.

Nakon 11 odigranih kola ženski rukometni klub Živinice nalazi se na 7. poziciji sa šest prikupljenih bodova. Lider na tabeli Prve lige i dalje su igračice Ilidže.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje