Početna aktuelnosti Konkurs za književnu nagradu ˝Musa Ćatim Ćatić ˝ na temu ˝Bajramske priče˝

Konkurs za književnu nagradu ˝Musa Ćatim Ćatić ˝ na temu ˝Bajramske priče˝

375
0
Podijeli

Kulturno udruženje „Musa Ćazim Ćatić“ sa sjedištem u Münchenu i Odžaku raspisuje književni konkurs za najbolju neobjavljenu kratku priču i pjesmu za djecu i omladinu sa tematikom Bajrama i bajramskih običaja i dodjeljivanje književne nagrade „Musa Ćazim Ćatić“ kategorije „Bajramske priče“ i ” Bajramske pjesme” s ciljem da se bajramski običaji i ljepote tog velikog praznika kroz pero sačuvaju za nove naraštaje.

“Želimo da sve priče ukažu na značaj bajramskih blagdana u kojima se u slozi i ljubavi bratski dijele sve ovozemaljske radosti i blagodati sa rodbinom, komšijama i prijateljima, ma koje vjeroispovijesti bili.” – navode organozatori.

Konkurs je otvoren do 15. marta 2019. godine.

Uslovi konkursa:

*     Kratku lektorisanu priču ( maks. 6 stranica A4 form) i lektorisanu pjesmu s tematikom praznika Bajrama, potpisanu šifrom, dostaviti u jednom fajlu isključivo elektronskim putem, mailom: kultura@musacazimcatic.org   (priče i pjesme trebaju biti otipkane isključivo u Word- formatu –doc ili docx, Times New Roman 12, uključujući slova č,ć, đ, dž, š, ž).
*    U istom e-mailu dostaviti, u drugom fajlu: ime i prezime autora, adresu i broj telefona, e-mail, i kratku biografiju. Po prijemu Vašeg e-maila dobit ćete potvrdni e-mail o prijemu istog.

* Lektorisane priče i pjesme dostaviti na e-mail adresu Udruženja: kultura@musacazimcatic.org   s naznakom „Za književnu nagradu „Musa Ćazim Ćatić“kategorije „Bajramske priče“.  Jedan autor može sudjelovati samo s jednom pričom i jednom pjesmom koje ćemo proslijediti stručnim članovima žirija.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje