Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 11.05.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 11.05.2021.

195
0
Podijeli

Profesionalna vatrogasna jedinica u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. Požar su gasili na putničkom motornom vozilu na parkingu tržnog centra Bingo.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 74 zdravstvene usluge građanima te su imali dva terenska izlaska.

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći evidentirali su devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je šest beba, pet djevojčica i jedan dječak.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada Živinice u proteklom danu i noći bilo je uredno.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se na putevima u BiH saobraća po pretežno suhom kolovozu. Vozače upozoravaju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim putnim pravcima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.
U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.
Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje