Početna Uncategorized 6. juna počinje upis u srednje škole

6. juna počinje upis u srednje škole

1777
0
Podijeli

U prvi razred 32 srednje škole na području Tuzlanskog kantona u narednu školsku godinu bit će upisano 5.962 učenika. Utvrđeno je to Planom upisa učenika u prvi razred srednjih škola TK za školsku 2018/2019. godinu koji je Kantonalna vlada usvojila 29. maja. Konkurs za upis biće objavljen 6. juna u dnevnim novinama i web stranici Vlade.

Učenici  devetih razreda sa područja općine Živinice su u toku ove sedmice završili sa nastavom. Imali su redovnu nastavu i poslije toga nešto intenzivne nastave tako da su uspjeli ispuniti fond nastavnih časova.

“U svim osnovnim školama na području općine Živinice jučer i danas održala su se nastavnička vijeća gdje su se potvrdile i verifikovale ocjene učenika devetih razreda. Obzirom da je upis 6. juna možemo reći da će diplome, uvjerenja i svjedočanstva učenicima biti podijeljena u ponedjeljak i utorak zavisno od škola a u nekim školama i u srijedu, tako da će se učenici moći na vrijeme upisati u srednje škole koje žele”, kazala je Amela Mehmedović, predsjednica Aktiva direktora osnovnih škola općine Živinice.

U osnovnoj školi Đurđevik 71  učenik završava deveti razred. Izvršeno je i anketiranje učenika vezano za upis u srednju školu.

“Anketiranjem učenika izjašnjavali su se da će upisati različite škole: Gimnazija, Medicinska, zatim ima učenika koji će se upisati u strukovne škole. Ispred aktiva direktora općine Živinice svim učenicima želim da upišu one škole koje požele i želim im odličan uspjeh te mnogo sreće i zdravlja tokom života i školovanja”, rekla je Mehmedović.

Učenici  osnovne škole Đurđevik su postigli veoma dobre rezultate u toku svog školovanja, također na eksternoj maturi koja se održala 10. maja ostvarili su izuzetno dobre rezultate tako da su, prema riječima direktorice ove škole, iz godine u godinu učenici sve bolji, a direktorica je veoma zadovoljna ovom generacijom.

Novinar: Mirela Aljić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje