Početna aktuelnosti Dobrodošla donacija Gradske uprave živiničkim poljoprivrednicima

Dobrodošla donacija Gradske uprave živiničkim poljoprivrednicima

124
0
Podijeli

Veoma korisna i značajna donacija koju je Gradska uprava osigurala za gotovo 300 poljoprivrednih gazdinstava sa područja naše lokalne zajednice naišla je na odobravanje i zadovoljstvo svih poljoprivrednika a to je istakao i Muhamed Halilović predsjednik poljoprivrednika i farmera Tuzlanskog kantona registrovanih u obrtu.

Naš sagovornik je istakao da ima obećanja i od Federalnog ministra poljoprivrede da će biti značajnih donacija i sa tog nivoa,naročito za jesenju sjetvu.

Ono što ohrabruje,kako ističe gospodin Halilović, da je prvi put od 1993 reakcija vlasti prema poljoprivrednoj oblasti adekvatna i sasvim konkretna i da je to dobro za budući razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje.

U ovom trenutku je i nešto dobro proisteklo iz situacije oko pandemije korona virusa a to je da sve više jača svijest o potrebi pomaganja i razvoja domaće proizvodnje i kupovine te konzumiranja domaćih proizvoda kako bi naša privreda što bezbolnije izašla iz evidentne krize koja će trajati i duže vrijeme nego što traje sama pandemija.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje