Početna aktuelnosti Dodjela priznanja najuspješnijim osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona

Dodjela priznanja najuspješnijim osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona

126
0
Podijeli

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona upriličio je dodjelu priznanja najuspješnijim  osnovnim i srednjim škola Tuzlanskog kantona za  ostvarene rezultate u okviru  vrednovanja rada škola u 2018/19. školskoj godini.

Među najboljim osnovnim školama prvo mjesto pripalo je živiničkoj Prvoj osnovnoj školi, dok je u kategoriji MSŠ na području TK MSŠ Živinice prva.

Od ukupno 87. osnovnih škola na području TK ,Prva osnovna škola Živinice  zauzela je prvo mjesto sa ostvarenih  5511 bodova.

Rezultat je to cjelogodišnjeg truda i rada učenika, nastavnika i menadžemnta ove odgojno obrazovne ustanove, kazao je direktor Omer Ramić.

Ističemo da Prvu osnovnu školu Živinice  pohađa 1011 učenika,  pri kojoj djeluje i Odjeljenje osnovne muzičke škole Živinice, koji  postižu više nego odlične rezultate na raznim  takmičenjima širom naše zemlje ali i šire.

Izvanredne rezultate tokom predhodne školske godine postigla je i MSŠ Živinice. Ova škola  zauzela je  prvo mjesto u konkurenciji 25 MSŠ na TK-a.

Zadovoljstvo i obaveza je biti prvi, ističe direktor MSŠ Živinice,  Ramiz Glavić.

Posljednjih godina Pedagoški zavod Tk-a kroz instrumetraij za vrednovanje pokušava da unaprijedi rad odgojno obrazovnih ustanova, kazao je direktor Pedagoškog zavodaTK-a Nikola Čiča.

Sa područja našeg Grada ovom prilikom Pedagoški zavod Tk-a uručio je priznanje i nagradu i O.Š. Dubrave.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje