Početna aktuelnosti Emina Tanović članica KBS Seiken predstavlja BIH na Evropskom prvenstvu u Budimpešti

Emina Tanović članica KBS Seiken predstavlja BIH na Evropskom prvenstvu u Budimpešti

160
0
Podijeli

KBS “SEIKEN” Živinice učestvovao je  na skoro 30 karate turnira, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inostranstvu, a učešće je uzeto na turnirima svih nivoa, uključujući kantonalna, federalna,drzavna, međunarodna, balkanska, evropska i svjetska prevenstva.

U 2019. godini, osvojeno je ukupno 237 medalja, od čega:

= 78 zlatnih medalja

= 62 srebrenih medalja

= 97 bronzanih medalja

Postignuta su 2 majstorska zvanja, a 4 člana su postala  mladi reprezentativci BiH.

Članica kluba, Tanović Emina, izborila učešće na balkanskom, evropskom i svjetskom karate prvenstvu, u svojstvu reprezentativke i aktuelne kadetske državne prvakinje u katama, što je ujedno i najveći rezultat živiničkog karatea u postratnom periodu.

Za predstavnike na evropskom prvenstvu iz TK resorni ministar jučer je upriličio prijem među njima je bila i naša Emina Tanović.

Članica KBS “Seiken” Živinice, Tanović Emina, aktualna federalna i državna prvakinja u katama, te kadetska reprezentativka BiH, nastupit’ će na evropskom prvenstvu u dvije kategorije:

🔴 Kate kadetkinje – pojedinačno

🔴 Kate juniorke – ekipno

Ono što je trenutno aktuelno u KBS Seiken jeste upis novih članova.

U Živinicama će zahvaljujući uspjesima KBS Seiken  ove godine biti održano karate prvenstvo internacionalnog karaktera. Vjerujemo da će uspjesi ovog kluba u 2020.godini biti još veći zahvaljujući dobrim trenerima, vrijednim učenicima i Upravi kluba.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje