Početna aktuelnosti Farma koka nosilja u Ciljugama dobila prvi certifikat po BEZ GMO standardu

Farma koka nosilja u Ciljugama dobila prvi certifikat po BEZ GMO standardu

623
0
Podijeli

Na policama tržnih centara u vlasništvu kompanije Bingo kupci već mogu pronaći jaja BEZ GMO standardu.

Naime, Frami koka nosilja u Ciljugama danas je uručen prvi certifikat po BEZ GMO smjernicama i BEZ GMO standardu za Dunavski region u BiH.

O značaju uručenja ovog certifikata govorili su  predstavnici Evropskog Dunav Soja Udruženja  i Agencije za sigurnost hrane u BiH.

Farma Bingo,  jedna od najvećih i najmodernijih centara peradarske proizvodnje konzumnih jaja u BiH, što se može zaključiti na osnovu kapaciteta koje posjeduje, savremenoj tehnologiji koja prati svjetske trendove, poslovnoj politici koju kreira na način da unaprijedi svoj status društveno korisnog preduzeća. Konzumna jaja su sigurna i zdravstveno ispravna zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u sigurnost i kvalitet proizvoda.

S toga od sada konzumna jaja koja su proizvedena  na farmi u Ciljugama  osim HACCP I Halal certifikacije , certifikovana su i po BEZ GMO standardu, a sam proces za dobijanje ovog certifikata trajao je manje od godinu , kazao nam je  rukovodilac Farme Ciljuge.

Farma koka nosilja „Bingo“ na godišnjem nivou proizvede i do 50 miliona konzumnih jaja.

Ova Farma u planu ima da se prošire i na evropsko tržište, ukoliko do toga dodje, biće neophodno proširivati i proizvodne kapacitete, za šta su itekako spremni , poručuju iz Farme koka nosilja Bingo.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje