Početna aktuelnosti Obilježena 14. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH i 27....

Obilježena 14. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH i 27. godišnjice formiranja Armije Republike BiH

335
0
Podijeli

Postrojavanjem počasne jedince Oružanih snaga BiH od strane Šefika Džaferovića , bošnjačkog člana Predsjedništva BiH počela je centralna ceremonija obilježavanja 14. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH i 27. godišnjice formiranja Armije Republike BiH.

Ceremoniji  su prisustvovali predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti svih nivoa BiH, Federacije BiH, predstavnici diplomatskog kora u BiH i međunarodnih organizacija i institucija, generali Armije RBiH, predstavnici boračkih organizacija, demobilisani i penzionisani pripadnici ARBiH i OS BiH, predstavnici javnog, kulturnog i vjerskog života, kao i pripadnici OS BiH.

Član i Predsjedništva BiH Šefik Džaferović između ostalog je  ovom prilikom istakao da se Armija BiH  borila se za svete ciljeve, za jednakost ljudi, za slobodu, za ravnopravnost na svakom pedlju ove zemlje.

Džaferović je još  naglasio da je neophodno očuvati mir, koji je skupo plaćen, životima i krvlju najboljih sinova zemlje.

O značaju današnjeg datuma između ostalih su govorili i zamjenik ministrice dobrane BIH  Sead Jusić i Federalni ministar za pitanja boraca Salko Bukvarević , koji su također ovom prilikom uputili čestitke povodom 27 godišnjice od formiranja armije R BiH i 14. godišnjice 2. Pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH.

Prigodna obraćanja pratio je bogat kulturno-zabavni program u kojem su učešće uzeli predstavnici KUD Puračić iz Lukavca.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje