Početna aktuelnosti Gradonačelnik Began Muhić upriličio prijem za mladog fizičara Muhameda Numanovića

Gradonačelnik Began Muhić upriličio prijem za mladog fizičara Muhameda Numanovića

491
0
Podijeli

Gradonačelnik Živinica Began Muhić upriličio je prijem za našeg sugrađanina  Muhameda Numanovića, koji je na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike  koja se održala u Japanu osvojio bronzanu medalju.

Međunarodna olimpijada iz fizike je najstarije i najveće takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola , na kojem je ove godine  učešče uzelo oko 400 učenika iz preko 80 država iz cijelog svijeta.

Među njih 400,  Muhamed Numanović iz Živinica , koji je završio 2.razred Richmond Park Međunarodne škole Tuzla osvojio je broznanu medalju .

Ovaj mladi fizičar takmičio se u izradi eksperimentalnih i teorijskih zadataka, i to tokom dva dana u trajanju po pet sati.

Ovaj sjajan rezultata ostvario je zahvaljujući mukotrpnom radu i trudu koje je uložio zajedno sa svojim profesorima.

Na rezultata  koji je Muhamed ostvario pored njega samog i roditelja,  ponosan je grad Živinice, kanton ali i Bosna i Hercegovina.

Gradonačelnik Muhić čestitao je Muhamedu na postignutom uspjehu, te kazao da je ponosan na Muhameda i zaželio mu sreću i nizanje odličnih rezultata i u narednom periodu.

Ljubav prema fizici javila se još u osnovnoj školi, ističe da se još kao mali zanimao i počeo izučavati kroz enicklopedije sve ono što se dešava oko nas, a fizika i jeste svuda oko nas, priča Muhamed i ističe da je konkurencija u Japanu bila velika , ali da je dokazao da su živiničani i po znanju među najboljima.

Dodao je da je zahvalan prvom čovjeku grada na prijemu , jer mladi ljudi jesu budućnost naše zemlje.

Podsjećamo Muhamed Numanović osnovnu školu završio je u Prvoj osnovnoj školi Živinice.

Direktore ove škole koji je također bio na prijemu kod gradonačelnika kazao je da je Muhamed prvi u istoriji BiH kao učenik 2.razred uspio postići izvanredne rezultate iz fizike, te je ovom prilikom zahvalio na podršci koju je iskazao gradonačelnik Began Muhić.

Živinice i BiH zasigurno su ponosni na Muhameda, jer sa Muhamedom i drugim mladim ljudima naša grad i naša Domovina imaju budućnost .

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje