Početna aktuelnosti Gradonačelnik Muhić održao sastanak sa predstavnicima MFR Francuska i Udruženjem PREC

Gradonačelnik Muhić održao sastanak sa predstavnicima MFR Francuska i Udruženjem PREC

449
0
Podijeli

Gradonačelnik Živinica Began Muhić danas je u radnu posjetio primio predstavnike MFR Francuska i predstavnike Udruženja PREC Živinice.

Razgovarano je o nekoliko tema, između ostalog o institucionalnom jačanju grada Živinice i Francuske, tačnije Udruženja, zatim o pristupnim Fondovima EU za implementaciju projekata ,  ali i o edukaciji učenika  porodičnim ruralnim domovima  u Francuskoj.

Danas je predstavljen i projekat ˝Integracija mladih na tržište rada kroz praksu˝, koji će trajati 6 mjeseci za osobe koje su završile srednju a 12 mjeseci za one koji su završili fakultetsko obrazovanje.

Nakon održanog sastanka sa gradonačelnikom upriličena je prezentacija projekta   ˝Integracija mladih na tržište rada kroz praksu˝, od strane predstavnika MFR Francuska i Udruženja PREC Živinice, koji će trajati 6 mjeseci za osobe koje su završile srednju a 12 mjeseci za one koji su završili fakultetsko obrazovanje.

Današnjoj prezentaciji prisustvovalo je 10 polaznika koji su se prijavili na projekat.

Projekat je u potpunosti besplatan za polaznike jer je isti podržan od strane grada , od Francuske Ambasade u BiH I MFR Francuske.

Prijave za učešće na ovaj projekat svi zainteresirani mogu učiniti i u narednih još dvadesetak dana, poručili su iz PREC-a Živinice .

Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje