Početna aktuelnosti Gradonačelnik posjetio d.o.o Alu-Kal

Gradonačelnik posjetio d.o.o Alu-Kal

169
0
Podijeli

Prema ostvarenoj proizvodnji i kvalitetu proizvoda DOO Alu-Kal svrstava se u red vodećih firmi u okviru djelatnosti kojom se bave.

Iz godine u godinu firma konstantno raste i povećava broj zaposlenih te pokazuje da itekako ide u korak s vremenom i trendovima koje diktira tržište.

Ovu renomiranu Živiničku firmu danas je posjetio gradonačelnik Samir Kamenjaković u okviru aktivnosti obilaska privrednih subjekata koje obilazi svake godine. Ove godine prva firma koju je odlučio posjetiti je Alu-Kal.

Smisao za biznis i stvaranje dobre poslovne priče Mirsada Tulumović Kalajac naslijedila je od svog rahmetli oca, te zajedno sa suprugom Bajrom stvorila porodični biznis na koji su kako kažu itekako ponosni.

Sve je počelo od Alu- stolarije prije 16.godina. danas upošljavaju 80 radnika a bave se proizvodnjom Alu i PVC stolarije, pločastog i tapaciranog namještaja, posjeduju i salun u kojem su izloženi proizvodi potrebni za kućanstvo.

Raduje činjenica da naše lokalne kompanije mogu stati rame uz rame sa kompanijama iz regiona, što pokazuju kvalitetom proizvoda koji plasiraju. To dokazuje i Alu-Kal, čiji proizvod je prepoznatljiv na tržištu.

Gradonačelnik je izrazio zahvalnost Alu-kalu koji doprinosi razvoju lokalne zajednice  prije svega upošljavanjem radnika, kojih je iz godine u godinu sve više.

Tendencija Alu-Kala jeste proširenje proizvodnih pogona, stvaranje tržišta van naše zemlje, već izvoze u Srbiju a kako kažu ove godine će proširiti izvoz.

Ne sumnjamo da će se poslovna priča Alu-Kal-a proširivati i biti brend našeg Grada.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje