Početna aktuelnosti Najmlađi nogometaši NK “Rijeka” Šerići rado viđeni na svim turnirima

Najmlađi nogometaši NK “Rijeka” Šerići rado viđeni na svim turnirima

375
0
Podijeli

Nogometni znalac i vrstan trener Elvis Kamberović već nekoliko godina vodi školu nogometa pri Nogometnom klubu “Rijeka” Šerići.

Trenutno, u pogonu ove škole je oko pedesetoro djece uzrasta od pet do petnaest godina.

Uslovi za rad su skromni ali sve se to nadomješta velikim entuzijazmom trenera Kamberovića i ogromnom željom djece da se zabave ali i da nauče nešto o “najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu”.

Zbog kvalitetnog rada, ova škola je vrlo rado viđena na svim prestižnim turnirima u regiji i redovno na adresu trenera Kamberovića pristižu pozivi za učešće.

Samo u posljednjih par sedmica Elvisovi puleni učestvovali su na tri turnira: Lukavac, Mejdan, Slavinovići a u planu je , u toku zime, učešće na još nekoliko turnira.

” U dobi u kojoj su polaznici nogometne škole NK “Rijeka” Šerići važno je da se djeca socijalizuju, zabavljaju, uče kolektivnom radu i djelovanju i savladavanju osnovnih pravila nogometne igre. U drugom je planu rezultat, ali se ova škola može pohvaliti sa velikim brojem pehara i priznanja za osvojena neka od prva tri mjesta.”- istakao je vrsni pedagog i trener Elvis Kamberović na kraju jučerašnjeg turnira za najmlađe kategorije nogometaša u Tuzli.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje