Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 03.06.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 03.06.2024. godine

165
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dva krivična djela, krađa.

Navedena krivična djela zabilježena su na Gradskom mezarju u Živinicama.

Policijski službenici našeg grada u proteklom danu i noći evidentirali su i 13 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 157 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice u proteklom danu i noći nisu imali intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače obavještavaju da zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u našoj zemlji. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Sanacioni radovi aktuelni su na putevima: Lukavac-Šićki Brod, Jablanica-Prozor, Tarčin-Konjic, Kladanj- Vlasenica, Jelah-Doboj, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje