Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 04.05.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 04.05.2023. godine

283
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Šest osoba zatražilo je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17.1 u Dubravama Donjim. Dežurni ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli saopštili su da su kod dvije osobe konstatovane teže tjelesne povrede te da su navedene osobe zadržane na liječenju. Ljekari sa UKC-a u Tuzli nisu se izjasnili o stepenu povreda preostalih povrijeđenih, ali su saopštili da su još dvije osobe zadržane na liječenju. U saobraćajnoj nezgodi u Dubravama Donjim učestvovala su tri putnička motorna vozila, a saobraćaj na dionici puta Živinice – Kalesija bio je obustavljen u periodu od 7:45 sati do 10:00 sati te se odvijao alternativnim putnim pravcima.

Druga saobraćajna nezgoda dogodila se na magistralnom putu M-18, u naselju Đurđevik Stari. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila, a povrijeđenih nakon ove nezgode nije bilo. Zbog uviđaja, saobraćaj na magistralnom putu M-18 bio je obustavljen u vremenu od 21:50 sati do 22:15 sati.

Evidentirano je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 170 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenske posjete.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je tri tehničke intervencije koje su se odnosile na pranje ulica. Prva je zabilježena u Dubravama Donjim nakon saobraćajne nezgode, druga u naselju Đurđevik, a treća u ulici Oslobođenja.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u toku proteklog dana i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođena su četiri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18, u Živinicama u blizini Gradske dvorane, vozila se preusmjeravaju na bajpas, uz magistralni put.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na dionicama Čevljanovići – Nišići i Jablanica – Mostar te na raskrsnici Gornja Kalesija – Sapna.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje