Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 14.02.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 14.02.2023. godine

554
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu nasilje u porodici koje je zabilježeno u Živinicama.

Evidentirana je i jedna saobraćajna nezgoda koja se dogodila u ulici Meše Selimovića, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna. Povrijeđenih u ovoj saobraćajnoj nezgodi nije bilo.

Zabilježeno je i 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 135 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u toku jučerašnjeg dana bilo je uredno, dok se danas očekuje otežano snabdijevanje vodom zbog sanacije kvara u Dubravama.

PORODILIŠTE:

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, sedam dječaka i jedna djevojčica.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba upozoravaju vozače na mjestimičnu poledicu na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima te napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog učestalih odrona iz Bihamka pozivaju vozače na pojačan oprez na svim saobraćajnim dionicama u Bosni i Hercegovini.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje