Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 17.04.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 17.04.2023. godine

405
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su teške tjelesne ozljede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-18, naselje Strašanj. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Zabilježeno je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 154 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali šest terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u toku proteklog dana i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače obavještavaju da se  u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Ovako vrijeme pogoduje odronima kamenja na kolovoz, pa vozače savjetuju da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Držite odstojanje između vozila i ne zaboravite vezati sigurnosni pojas.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18, u Živinicama u blizini Gradske dvorane, vozila se preusmjeravaju na bajpas, uz magistralni put.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Čevljanovići – Nišići i Jablanica – Mostar te na raskrsnici Gornja Kalesija – Sapna.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje