Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 23.11.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 23.11.2023. godine

300
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dva krivična djela.

Krivično djelo krađa zabilježeno je u naselju Odorovići gdje je izvršena provala u pomoćni objekat.

Krivično djelo ugrožavanje sigurnosti jučer je zabilježeno u Javnoj ustanovi Gimnazija Živinice kada je na e-mail adresu škole stigla poruka o postavljenoj eksplozivnoj napravi unutar prostorija škole te niz drugih poruka prijetećeg sadržaja. Policijski službenici pregledom prostorija Javnih ustanova Mješovita srednja škola i Gimnazija Živinice nisu pronašli elemente koji upućuju na ispunjenje prijetnji.

Evidentirano je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 87 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je dvije tehničke intervencije. Vatrogasci našeg grada ispumpavali su vodu iz poplavljenog podvožnjaka u ulici Oslobođenja te ispred Islamskog centra u Živinicama.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima savjetuju oprezniju vožnju, prigođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Držite propisano rastojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja. Na put ne krećite bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Zbog sanacionih radova na dionicama Čevljanovići – Nišići i Jablanica – Mostar saobraća se usporeno.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje