Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 08.06.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 08.06.2021.

95
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode. U sudaru dva putnička motorna vozila na regionalnom putu R-469 u naselju Dubrave Gornje nije bilo povrijeđenih osoba.
Povrijeđenih osoba nije bilo ni u sudaru dva putnička motorna vozila na parking prostoru u ulici Oslobođenje.
Zabilježeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem jednog lica koje je odbilo naredbu policijskih službenika.
Evidentirano je i devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 95 zdravstvenih usluga građanima te su imali tri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je uredno.

Iz Bihamka apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila uz poruku da ne zaboravite vezati sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, bez obzira koliko kratko vožnja trajala.
Vozače podsjećaju da je do kraja ovog mjeseca u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana naizmjenično propuštanje vozila, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 04:30 sati).
Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje