Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 24.12.2020.

Izvještaj dežurnih službi za 24.12.2020.

788
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su pet saobraćajnih nezgoda.

Ljekari sa Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla jednoj osobi konstatovali teške tjelesne povrede zadobijene u slijetanju automobila sa kolovoza na regionalnom putu R455-A u naselju Šerići. U ovoj saobraćajnoj nezgodi povrijeđene su još dvije osobe, a na automobilu je nastupila manja materijalna šteta.

Dvije osobe su zadobile lakše djelesne povrede konstatovane na UKC Tuzla u sudaru tri putnička motorna vozila na magistralnom putu M-18 u Trećoj ulici.

U sudaru dva putnička motorna vozila na lokalnom putu u naselju Svojat jedna osoba je zatražila medicinsku pomoć. Na automobilima je nastupila manja matrijalna šteta.

U sudaru radne mašine i pješaka na regionalnom putu R-469 u blizini raskrsnice Križaljka pješak je zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane u Hitnoj pomoći Doma zdravlja Živinice.

Povrijeđenih osoba nije bilu u sudaru dva putnička motorna vozila na lokalnom putu u naselju Krivača.

Evidentirano je i 11 prijava građana iz reda ostalih događaja.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pregledalo je 76 osoba te su imali šest terenskih izlazaka.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođene su četiri bebe, dva dječaka i dvije djevojčice.

Prema informciji i javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Dubrava, grada i prigradskih naselja odvija se otežano zbog smanjenja isporuke vode od strane JKP “Vodovoda i kanalizacije “ Tuzla.

Iz Bihamka savjetuju opreznu vožnju prilagođenu trenutnim uslovima na putu, te podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na putnom pravcu Živinice – Šićki Brod moguće je sporije saobraćanje zbog izvođenja sanacionih radova u naselju Husino.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje