Početna aktuelnosti JU OŠ Bašigovci u školskoj 2019/2020.godini pohađa 484 učenika

JU OŠ Bašigovci u školskoj 2019/2020.godini pohađa 484 učenika

404
0
Podijeli

U toku 1953 i 1954 godine izgrađen je školski prostor sa dvije učionice i dio pomoćnog prostora za stanovanje učitelja.Važno je istaći da je školski prostor izgrađen dobrovoljnim sredstvima i radom građana Mz Bašigovci u čijem sastavu je i bila današnja Mz Donja Lukavica.Nastava u novosagrađenim prostorijama po prvi put je počela sa izvođenjem u školskoj 1954/55 godini .

Školske 1963/64 godine Osnovna škla Bašigovci pripojena je Osnovnoj školi Đurđevik sa statusom Područne škole.U periodu 1972-1975 godine broj učenika u područnoj školi Bašigovci se naglo povećao te je škola radila u tri smjene u otežanim uvjetima.Početkom školske 1980/81 godine škola Bašigovci prerasta u samostalnu odgojno obrazovnu ustanovu.

Danas OŠ Bašigovci pohađa 484 učenika raspoređenih u 24 odjaljenja, 19 odjeljenja u centralnoj školi i 5 odjeljenja u područnoj školi D.Lukavica.

Školski raspust iskorišten je za edukacije nastavnika i pripreme za novu školsku godinu ističe pedagog Ahmo Bojagić.

Izuzetno dobri rezultati na vrednovanjima škola plod du predanog rada uprave , nastavnika i učenika ovog kraja, kako kažu takve rezultate očekuju i u ovoj školskoj godini.

Četiri grupe nastavnika fokusirani su na prjekte koje kandiduju prema brojnim organizacijama a koji poboljšavaju rad škole. Takvim angažmanom preuređen je poligon iza škole, nabavljen kontejner za odlaganje otpada i brojni drugi sitni projekti u školi.

Sve se radi sa ciljem da pored toga što u ovoj obrazovnoj ustanovi veliku pažnju posvećuju odgoju učenika da bude dobar čovjek je to da se djeca u školi osjećaju kao kod kuće, te da s pjesmo dočekuju svaki novi školski dan.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje