Početna aktuelnosti JZU Dom zdravlja Živinice: U toku plan pripreme vakcinacije protiv korona virusa

JZU Dom zdravlja Živinice: U toku plan pripreme vakcinacije protiv korona virusa

296
0
Podijeli

Dok se u drugim zemljama uveliko provodi vakcinacija stanovništva od virusa COVID -19, u našoj zemlji još uvijek traje priprema.

Vakcine još nisu kupljene . Kada će biti , ne zna se. A ne zna se ni ako budu kupljeno, koliko će ih biti.

U našoj zemlji sve je pod znakom pitanja.

No dok vlasti odluče kako će vakcine kupiti , Federalno ministarstvo zdravstva naložilo je domovima zdravlja da pripreme Plan vakcinacije.

Shodno navedenom, u Domu zdravlja Živinice već su se prihvatili posla.

Doktorica Ružica Janković-Samardžić,specijalista epidemilog pojasnila je  način prijave  starijih osoba koji žele da prime vakcinu protiv Covid-19. Navodi, da sve osobe koje imaju iznad 60 godina da se telefonom  jave u Timove porodične medicine. Nije potrebno lično dolaziti u Timove, da se ne bi stvarale gužve, navela je naša sagovornica.

˝Važno je da se prijavite na vrijeme,  tačnije do 10. februara u Timove porodične medicine, u suprotnom neće biti mogućnosti da naknadno budete upisani˝ , naglasila je Samardžić.

Za ostalo građanstvo Plan vakcinacije se još uvijek ne priprema. A po informacijama koje smo dobili ,  neće  biti  dovoljno vakcina ni za najugroženiju populaciju.

Više u izjavi govori dr.Ružica Janković Samardžić, specijalista epidemiolog…

Dok naša zemlja pravi plan za vakcine , kojih još i nema, druge zemlje prijavljuju , nove zaraznije sojeve koronavirusa.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje