Početna aktuelnosti Ministar Edin Ramić u Živinicama:Završen projekat vodovoda Vrelo u Tupkoviću

Ministar Edin Ramić u Živinicama:Završen projekat vodovoda Vrelo u Tupkoviću

176
0
Podijeli

Federalni ministar  raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić zajedno sa gradonačelnikom Živinica Samirom Kamenjakovićem i predsjedavajućim Gradskog vijeća Najilom Jusićem danas  je prisustvovao svečanom završetku projekta izgradnje Vodovoda Vrelo  u MZ Tupković.

Radi se o projektu čija je vrijednost oko 300 hiljada KM ,a isti je sufinansiran od strane federalnog resornog ministarstva , Grada Živinica i mještana.

Izgradnja Vodovoda u MZ Tupkovići počela je 2013 . godine sa ciljem obezbjeđivanja dovoljnih količina vode za mještane koji žive na ovom području.

Obzirom da se radi o projektu koji dugoročno  rješava  problem vodosnabdijevanja ovih mještana, neophodno je bilo obezbijediti sredstva  u iznosu od 300 hiljada KM, te je isti rađen u nekoliko faza.

Današnjim puštanjem u rad bušotine  od strane federalnog ministra za izbjegla i raseljena lica Edina Ramića  na izvorištu Vrelo  isti je i završen .

Pomenuto resorno mnistarstvo i ranijih godina izdvajalo je sredstva za infrastrukturne projekte na području Grada Živinice, što će činiti svakako i u narednom periodu, kazao je ovom prilikom ministar Edin Ramić .

Svoj doprinos u rješavanju problema vodosnabdijevanja građana MZ Tupković svakako je dao  Grad Živinice kao i Gradsko vijeće.

Višestruk je značaj bušotine koja je danas puštena u rad , a najbolje se ogleda u ljetnim mjesecima jer su tada mještani često ostajali bez vode.

Mještani Tupkovića danas nisu krilu zadovoljstvo završenim projektom, te sa ponosom ističu da imaju najuređeniji Vodovod na području Grada Živinica, u koji su pored finansijskog dijela i vlastitim snagama radili na izgradnji istog .

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje