Početna aktuelnosti Mujko Nišić treba vašu pomoć!

Mujko Nišić treba vašu pomoć!

744
0
Podijeli

Priču o Mujki Nišiću objavili smo u junu mjesecu i tada je koliko toliko mogao da se kreće, danas je vezan za krevet jer je bolest uznapredovala i zahvatila cijeli organizam.

Mujki Nišiću iz Đurđevika život se promijenio u potpunosti 2017.godine kada je dobio tešku bolest, rak donje usne.

Sve je počelo od jedne bradavice na donjoj usni koja se uplaila 2017.godine, kada je konstatovan rak donje vilice. Od tada do danas Mujko je imao pet operacija ali stanje nije išlo na bolje, svaki dan za previjanje neophodno je da izdvoji 10 KM a s obzirom da nema nikakva primanja i ta suma za njeg je previše.  Pravo na penziju još uvijek nije ostvario, tako da to dodatno pogoršava njegovo stanje.

Karcinom se proširio po cijelom tijelu, ne može da se kreće, svakodnevni boravak u krevetu stvorio je rane po tijelu a dodatni problem predstavlja izbacivanje šlajma koji Mujko ne može da iskašljavakroz kanilu. Za to mu je potreban aspirator za izvlačenje šlajma koji košta od 800KM i više a što on ne može sam kupiti, a isti se naručuje putem firmi koji se bave tim.

Za ublažavabnje bolova Mujko prima morfijum, njemu je svaki dan nova borba sa opakom bolešću.

Svakodnevno izvlačenje šlajma gospođa koja brine o njemu obavlja usisivačem , i kaže da to radi i tokom dana i noći jer inače Mujko ne bi mogao disati.

Jedina primanja koja ima su 128 KM socijalne pomoći a za tuđu i njegu je odbijen već dva puta u Tuzli.

Svi vi koji možete i hoćete pomoći Mujku Nišića možete pronaći u Đurđeviku prva kuća do Adena ili kontaktirati na broj telefona  062/101-633 ili uplatiti sredstva na broj žiro računa Unikredit banka 3386402540788749.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje