Početna aktuelnosti Načelnik Općine Živinice posjetio Policijsku upravu Živinice

Načelnik Općine Živinice posjetio Policijsku upravu Živinice

415
0
Podijeli

Načelnik PU Živinice Zijad Bešić sa saradnicima Samirom Đulovićem načelnikom odjeljenja za kriminalističke poslove i Faikom Fočićem komandirom PS Živinice u posjetu je primio načelnika Općine sa saradnicima.

Na sastanku su aktuelizirane bitne teme za sigurnost građana naše Općine.

Govorilo se o kamerizaciji gradske zone, prohodnosti puta za hitne slučajeve od Doma zdravlja prema Prvoj ulici te izgradnji nove zgrade za službenike policije.

S obzirom da je općna Živinice prilično kompleksna sa sigurnosnog aspekta, jer smo tranzitna Općina i na činjenicu da oko 40 puteva koji su prohodni ulazi u Živinice, sigurnosni spekt je neophodno podići na viši nivo. To će se postići postavljanjem dodatnih kamera za šta je mimo projekta „Siguran grad“, iz budžeta izdvojeno 30 hiljada KM.

Dugogodišnji problem predstavlja zgrada koja ne zadovoljava uslove rada policijskih službenika i već godinama se priča o izgradnji nove, koja će zadovoljiti kapacitete kako prostorne tako i pripadajući parking, i ova problematika aktuelizirana je na današnjem sastanku.

Zakazan je novi sastanak u zgradi općine za sedam dana, gdje će se vidjeti da li da se ide na ubrzanje i traženje modaliteta da se izgradi Policijska stanica na sadašnjem lokalitetu ili da se pronađu novi lokaliteti ali to bi podrazumijevalo i izmjene Regulacionog plana.

Na sastanku je danas istaknuto i to da je stanje u općini Živinice u 2018.godini puno bolje u odnosu na 2017.godinu, što je svakako i doprinos predanog rada uposlenika PU/PS Živinice.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje