Početna aktuelnosti Održana komemoracija povodom smrti Slavke Delić

Održana komemoracija povodom smrti Slavke Delić

387
0
Podijeli

Danas je u Javnoj ustanovi Druga osnovna škola Živinice održana komemorativna sjednica povodom smrti Slavke Delić,umirovljene nastavnice Likovne kulture koja je veći dio svog radnog vijeka provela upravo u ovoj obrazovno-odgojnoj ustanovi.

Komemoraciji su prisustvovali najbliži srodnici, prijatelji, komšije, kolegice i kolege pokojne Slavke Delić.

Pokojna Slavka Delić bila je iznimno cijenjena,poštovana i voljena u sredinama u kojima je radila i u gradu u kojem je provela najveći dio svog života.

To se vidjelo i na današnjoj komemoraciji povodom njene smrti.

O Slavki se govorilo biranim riječima,sa puno emocija i iskrenih suza.

Direktorica Druge osnovne škole Živinice Besima Jagodić,u prigodnom govoru, istakla je zanimljiv i težak životni i profesionalni put pokojne Slavke Delić,ali život koji je iskorišten za građenje sebe kao dobre osobe i stručnjaka u svom poslu,poslu koji je ona izuzetno voljela i svu tu svoju ljubav nesebično prenosila na mnoge generacije učenika.

Kolegica i prijateljica pokojne Slavke Delić Milana Milić,u veoma emotivnom govoru,istakla je sve vrline koje je posjedovala pokojna Slavka.

Pokojna  Slavka Delić svoj život posvetila je djeci,njihovom odgoju,obrazovanju i usađivanju ljubavi prema likovnom izražaju i slikarskoj kulturi.

Zahvalna djeca,danas,na tužnom oproštaju, posvetila su joj pjesmu kao simboličan znak osjećaja koje su gajili prema omiljenoj nastavnici.

Posmrtni ostaci naše sugrađanke Slavke Delić u kopani su danas na Gradskom groblju u Živinicama.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje