Početna aktuelnosti Održani 16. Regionalni susreti ˝Djedinska planina 2020.˝

Održani 16. Regionalni susreti ˝Djedinska planina 2020.˝

125
0
Podijeli

Planinarsko društvo Drenik prvog dana vikenda upriličilo je 16.Regionalne  susrete planinara  ˝Djedinska planina 2020.˝ na kojima je učešće uzelo 27.Planinarskih društava.

Bila je ovo dobra prilika za druženja ali  uživanje na čistom zraku.

Na planinarski pohod  u subotu ujutro  odvažilo se oko 200 planinara koji su organizovanim prevozom stigli do poligona u Višći Gornjoj , odakle su se uputili  pješke stazama  prema PD Drenik.

Prisutni su imali priliku da krenu ˝Sejinom stazom ˝ koja je duga 4.5 km , kojom se pješači do 4.5 sata ili stazom koja je okarakterisana kao lakša i kojom se pješači do 2.5 sata.

Laganim koracima , uz razgovor i uživanje u čistom i svježem zraku svi prisutni su stigli do  svog odredišta u poslijepodnevnim satima , gdje su ih dočekai topli napitci i ručak koji su obezbijedili domaćini.

Prisutni sa kojima smo razgovarali ,kazali su nam  da vole ovaj vid rekreacije jer jača cjelokupan organizama i oslobađa um od negativnih utjecaja.

Na kraju druženja učesnicima regionalnih susreta Djedinska planina 2020,  PD Drenik uručilo je zahavlnice.

Ako ne znate kako iskoristit vikend a volite prirodu, ovakva druženja su uvijek prava prilika za vas jer priroda je uvijek dobar izbor.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje