Početna aktuelnosti Omeru Jajiću iz Tupkovića pomoć prijeko potrebna

Omeru Jajiću iz Tupkovića pomoć prijeko potrebna

508
0
Podijeli

Koliko sudbina i život jednog insana na ovome svijetu može biti tužna uvjerili smo se danas kada smo posjetili porodicu Jajić Omera u zaseoku Kamberovići u mjesnoj zajednici Tupković.

Omer je teško bolestan,toliko je slab da je za kamere naše televizije jedva izustio nekoliko rečenica.Iz kreveta ne ustaje jer nemože,bolest je toliko uzela maha da mu onemogućava kretanje .

Omer je otac četvrero djece odnosno četiri kćerke ,tri su kako nam je kazao udate,sa njim i suprugoom živi, odnosno jedva preživljava njihova  jedanestogodišnja kćerka .

Omer boluje od karcinoma pluća,već nekoliko puta su ga otpustili iz bolnice ,evidentno je da je zaista u teškom zdravstvenom stanju.Pitanje je kako i koliko će ovaj čovjek ovako još izdržati.

Primanja ove porodice su 170 km socijalne pomoći,a lijekovi koje svakodnevno mora da koristi koštaju preko 500 km.

Iako u teškim mukama svaki dan živi ovaj čovjek realna situacija je da nema novca ni da kupi polovinu onoga što mu treba kako bi mu barem olakšali muke i bolove.Supruga je skupa s Omerom očajna i moli sve dobre ljude da im pomognu.

Obzirom da je Omerovo zdravstveno stanje toliko narušeno nismo bili u mogućnosti razgovro obavljati dalje. Omer ima svega 49 godina a bolest ga je doslovno pojela.Situacija je kako i sami možete da procijenite zaista teška i ovoj porodici pomoć je prijeko potrebna.

Ovim putem apelujemo na sve dobre ljude sa područja našega grada i šire da pomognemo ovim ljudima.Djevojčica treba da krene u školu,a oni od briga oko bolesti koja ih je zadesila nemaju mogućnosti ni da joj obezbijede najosnovnije.Ogreva nemaju,hrane nemaju,uslovi u kući u kojoj žive su katastrofalni.Svi koji žele pomoći ovoj porodici mogu ih naći u zaseoku Kamberović u MZ Tupković .

Sabina Kavgić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje