Početna aktuelnosti Omladinske kategorije škole fudbala Asscheim pristupili Kvalitetnoj ligi TK

Omladinske kategorije škole fudbala Asscheim pristupili Kvalitetnoj ligi TK

362
0
Podijeli

Na ideju dugogodišnjeg trenera Amira Fočića početkom godine u mjesnoj zajednici Kovači formirana je škola fudbala Asscheim. Ovaj neobičan naziv za naše klubove svoj izvor ima u Njemačkoj gdje egzistira klub istog naziva, a sa kojim naša škola fudbala ima prijateljske veze. I dok saradnja ne pređe na veći nivo poput međusobnih posjeta, prijatelji iz Njemačke skoro pa svakodnevno na različite načine pomažu razvoj škole fudbala u Kovačima. Treneri Fočić i Nukić od početka procesa praćeni dugogodišnjim iskustvom pažljivo su pristupili projektu Asscheim. Od prvog dana školi fudbala pristupio je veliki broj mališana. Upravo taj broj natjerao je i trenere da porade na pristupanju nekoj od liga kako bi igrači dobili dodatnu zanimaciju ali i motiv da nastave raditi u ovoj školi fudbala.

Iako su sada prijateljske susrete zamijenili takmičarskim u školi fudbala Asscheim ne odustaju od prvenstvenog cilja, a to je što bolja edukacija djece, pravilan razvoj i rad što ako igrači ispoštuju povećava mogućnost timskog i individualnog uspjeha i napredovanja.

Treneri u omladinskom pogonu Asscheim potrudili su se da igrače ne pritiskaju obavezama na terenu ali da im je konstantno prisutan stepen odgovornosti prema saigračima za njihove poteze. Kroz ovakav stil fudbalskog vaspitanja na vidjelo će izaći pojedinci koji će trenerima kreirati jasniju sliku kako izgledaju njihove ekipe i šta je ono na čemu je potrebno raditi. Igrači koji imaju kvalitet vremenom će postati nosioci ekipe.

Najmlađi članovi škole fudbala Asscheim nemaju ligu u kojoj bi igrali svoje takmičarske utakmice, ali treneri svakog vikenda pokušavaju pronaći sportske prijatelje sa kojima će i najmlađi odigrati svoje utakmice. Upravo u nedjelju članovi Asscheima bili su gosti u Šerićima gdje su odigrali prijateljsku utakmicu protiv ekipe Rijeke.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje