Početna aktuelnosti Osnovna škola Šerići organizirala dobrovoljno darivanje krvi

Osnovna škola Šerići organizirala dobrovoljno darivanje krvi

379
0
Podijeli

Javna ustanova osnovna škola Šerići, u saradnji sa Univerzitetskim kliničkim centrom Tuzla i Klinikom za transfuziologiju, organizirala je danas akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama centralne škole.

Ovoj humanitarnoj akciji odazvao se veliki broj uposlenika škole kao i stanovnika mjesnih zajednica Suha, Šerići i Priluk.

Inače, menadžment Osnovne škole Šerići akcije dobrovoljnog darivanja krvi tradicionalno organizira dva puta godišnje, istakla je direktorica škole Henrijeta Halilović.

S obzirom na uspješnost svih dosadašnjih akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji OŠ Šerići, ova humanitarna praksa nastavit će se i u budućnosti.

Dobrovoljni darivatelji krvi spašavaju milione života i svakodnevno poboljšavaju zdravlje i kvalitetu života mnogih pacijenata.

Krv se u bolnicama daje povrijeđenima, bolesnicima kojima se rade velike operacije, u transplantaciji ćelija i organa, kao i bolesnicima koji se liječe od malignih oboljenja ili teške anemije bilo kog uzroka.

Dobrovoljno darivanje krvi je važno za podmirivanje nužnih zaliha krvi, te je od neizmjerne važnosti kontinuirano provođenje akcija darivanja krvi.

S toga, ugledajmo se na humane ljude zapadnog dijela teritorije grada Živinice koji su i danas u znatnom broju došli u osnovnu Školu Šerići i dali dragocjenu tečnost.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje