Početna aktuelnosti Otvoren Dječiji odjel Gradske biblioteke Živinice

Otvoren Dječiji odjel Gradske biblioteke Živinice

690
0
Podijeli

Međunarodni dan dječije knjige obilježava se 2.aprila širom svijeta. Datum rođenja čuvenog pisca Hansa Kristijana Andersena, izabran je kao dan kada se slavi ljubav prema čitanju i usmjerava pažnja prema knjigama za djecu.

Ovaj dan se obilježava kako bi se ukazalo na važnost dječije knjige uz poruku da ljubav prema literaturi treba razvijati od najranije dobi.

JU BKC i Gradska biblioteka Živinice obilježili su ovaj dan sa djecom, i to  svečanim otvaranjem odjela za djecu pri Gradskoj biblioteci.

„ Ovo je jedan lijep prostor gdje mladi uvijek mogu doći između 7,30 do 15,30 sati, te se tako družiti s knjigama primjerenim njihovom uzrastu. Ovdje ćemo, osim čitanja knjiga, organizovati razne kreativne radionice i na taj način privući njihovu pažnju da se bave korisnim sadržajima”, istakla je bibliotekarka Amra Mujezinović.

Nakon otvaranja odjela za djecu druženje je nastavljeno u Plavoj sali sa dječijim piscima Mehmedom Đedovićem i Dervom Aliustić.

Koji su govorili o dječijoj književnosti, važnosti druženja sa knjigom od najranije životne dobi. Bila je ovo prilika da se djeca druže sa živim piscima, postavljaju im pitanja i upoznaju se sa njihovim radom.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje