Početna aktuelnosti Počinje rekonstrukcija ceste na regionalnom putu R 455 A Živinice- Svatovac

Počinje rekonstrukcija ceste na regionalnom putu R 455 A Živinice- Svatovac

294
0
Podijeli

U ovoj godini planiran je nastavak  projekta uređenja putne infrastrukture na Regionalnom putu  R 455 A  Živinice –Svatovac , koja je započeta prošle godine kada je urađeno oko 2000 metara nove dionice puta.

Ovih dana počinju radovi na drugoj  dionici puta u dužini od 2000 metara.

Tim povodom v.d. gradonačelnika Began Muhić sa svojim sardnicima  izašao je na teren te naglasio važnost uređenja putne ifrastrukture na ovom području čija je vrijednost oko 900 hiljada KM.

Ovom dionicom puta svakodnevno se saobraća veliki broj vozila , te je i  uređenja iste  od višestrukog značaja , istakao je  poslanik u Skupštini TK-a Asmir Hasić.

Ovom prilikom vršilac dužnosti gradonačelnika Began Muhić, najavio je još nekoliko projekata koji će biti realizirani na ovom  dijelu našeg grada .

˝ Planirano je da se izvrše pripremni radovi i rješavanje imovinsko pravnih odnosa  u cilju  izgradnja pješačke zone u naseljenom mjestu Suha u vrijednosti od 920 hiljada KM i u naseljenom mjestu Priluk sanacija klizišta u vrijednosti oko 110 hiljada KM.

Ovo je tendencija rasta izgradnja modernizacije putne infrastrukture˝, kazao je v.d. gradonačelnika  Began Muhić.

Pored navedenog gradska uprava radi punim kapacitetom i na pripremnim aktivnostima  kada je u pitanju izgradnja brze ceste kroz ovaj dio našeg grada,  ali i izgradnje lokalnih asfaltiranih dionica puta , dodao je Muhić.

Više u izjavi u IB govori gradonačelnik Began Muhić

Sa realizacijom svih navedenih projekata , građani ovoga grada sasvim sigurno dobiće ljepše i bolje uslove života u Živinicama.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje