Početna aktuelnosti Muharem Hodžić sa porodicom podijelio 30 paketa socijalno ugrozenim

Muharem Hodžić sa porodicom podijelio 30 paketa socijalno ugrozenim

631
0
Podijeli

Ramazan je mjesec u kojem se dobra djela višestruko nagrađuju.

To je mjesec posta, ali i dijeljenja imetka i pomaganja onima kojima je pomoć potrebna.

U ovom svetom mjesecu  , mjesecu Ramazanu , već nekoliko godina , čovjek koji ne zaboravlja  svoje korijene, čovjek  koji  je rastao uz ovaj kraj, ne želi i neće da zaboravi svoje komšije.

Pa je tako i ove godine Muharem Hodžić , inače vlasnik firme Mapex , zajedno sa  porodicom obezbijedio  više od 30 prehrambenih artikala,  za porodice koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Riječi zahvalnosti su malo,  za humanog čovjeka koji nam svake godine pomaže kao i njegovu porodicu, kazali su naši sagovornici kojima su danas uručeni paketi .

(Više u prilogu…)

Potpomaganje drugih ljudi u nevolji je zaista plemenito i čestito djelo. Porodica Hodžić,  nastoji godinama  da pomogne svima kojima je pomoć potrebna,  a posebno socijalno ugroženim. Pomažu tokom cijele godine, a u mjesecu Ramazanu , humanitarne akcije već godinama provode, kazao je za našu medijsku kući Amir ef.Memić, imam džemata Višća Gornja.

Zajednički iftar godinama je tradicija u ovom džematu, kojeg svakako organizuje i oko 300 iftara priredi porodica Hodžić, pa će tako biti i ovog Ramazana, potvrdila nam je kćerka Muharema Hodžića, Amila Hodžić, te dodala, da nastoje tokom cijele godine pomoći svima,  koji trebaju pomoć, a naročito u mjesecu Ramazanu kada se dobra djela višestruko nagrađuju.

Neka ova  humanitarna  akcije Hodžića  bude  primjer i drugima, naročito u ovom svetom mjesecu. Pomozimo našim komšijama, prijateljima, svima koji trebaju našu pomoć.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje