Početna aktuelnosti Prva osnovna škola Živinice obilježila Dan škole

Prva osnovna škola Živinice obilježila Dan škole

363
0
Podijeli

Svečanost  u Prvoj osnovnoj školi  počela je  državnom himnom u izvedbi učenika Azura Halilovića, Ajdina Okića, Emana Durakovića a u pratnji profesora harmonike Harisa Muminovića.

Ova odgojno-obrazovna ustanova najstarija je devetogodišnja škola na općini, a direktor škole Omer Ramić ističe posebnu čast,  što učenici nastavljaju iz godine u godinu postizati zapažene rezultate, koji ih svrstavaju među najbolje škole u Bosni i Hercegovini.

Da je ova škola sasvim sigurno rasadnik talenata, potvrđuju svakako sada već bivši učenici koji su danas ugledni , profesori, advokati, pravnici , ljekari, novinari.

A da ova škola  i dalje nastavlja da iznjedrava talentovane  učenike svjedoče i uručene pohvale i priznanja učenicima koji su tokom ove školske gopdine  se istakli u učenju , vladanju i vannastavnim aktivnostima i to :

Amila Hajdarević,Mirza Hajdarbegović, Džana Tulumović, Aida Čerkezović, Emin Tulumović, Lejla Beširević, Muhamed Numanović, Dževad Zejćirović , Sumeja Muhamedbegović i Nadina Mujagić.

Ovom prilikom prigodne poklone direktor škole Omer Ramić uručio je učenicima koji tokom svog školovanja su imali sve petica a oni su:

Demiri Benjamin, Nadir Đenadić , Tarik Čerkezović , Benjamin Goletić, Alen Hamzić, Sumeja Muhamedbegović, Lamija Selimović, Edin Suljić, Armin Ibrahimović Farik Kuljaninović, Asja Brčaninović, Džana Kičić, Nedžmija Karić.

Imati prosjek  5,0 tokom devetogodišnjeg školovanja  kao i primjerno vladanje  , znači uložiti mnogo truda i rada  , ali biti najbolji među najboljima   je titula više.

Tako je titulu učenika generacije za školsku 2018/2019 ponio Tarik Čerkezović, koji nam je kazao da je osjećaj neopisiv, biti najbolji u svojoj školi, te dodao , da svakako i drugima može poslužiti kao podstrek za ostvarivanje odličnih rezultata.

Na pitanje , šta će biti njegov izbor kada je u pitanju srednja škola, Tarik je kazao, da će to biti Gimnazija.

Ovom prilikom direktor Ramić je istako  i mnoge projekte koji su urađeni  u ovoj godini, te su samim tim stvoreni bolji uslovi za rad .

Podršku u radu i djelovanju Prve osnovne škole Živinice dale su mnoga privatna preduzeća, JU, udruženja, nevladine organizacije, te su ovom prilikom uručene zahvalnice ,  među kojima  je zahvalnica uručena i našoj medijskoj kući.

Napominjemo, da su prisutni gosti ovom prilikom uživali u zaista bogato pripremljenom programu koji su izveli učenici ove škole a koji je pripremljen u sardnji sa nastavnicima ove škole.

 

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje