Početna aktuelnosti Porodično poljoprivredno gazdinstvo “Jelen” – turistički biser Živinica i TK

Porodično poljoprivredno gazdinstvo “Jelen” – turistički biser Živinica i TK

479
0
Podijeli

Na području grada Živinice ima mnogo turističkog potencijala.

Imamo prekrasne prirodne destinacije, Djedinska planina, Rudina, Jezero Modrac, Jezero Bašigovci, Bare-Šljunkara, rijeke – Spreča, Oskova i Gostelja, niz slikovitih rječica i potoka.

Imamo stećke, stare bosanske kuće, stare vjerske objekte svih konfesija, ribnjake, vodenice,krečane, ćumurane,porodična agro gazdinstva, etnonaselja i avlije.

Imamo sposobne mlade ljude koji imaju potencijala i ambicije da stvari u oblasti turizma promijene na bolje.

Jedan od pozitivnih primjera gdje se pomenuti potencijal pretvorio u realnu, ozbiljnu turističku vrijednost našeg grada i Tuzlanskog kantona jeste Porodično poljoprivredno gazdinstvo “Jelen” Živinice čiji je vlasnik Mujo Muratović, mlad, sposoban i agilan čovjek koji svoju kreativnu energiju ulaže u razvitak svog gazdinstva i turizma zajednice u kojoj živi i egzistira.

Bilo da planirate druženje sa prijateljima ili obitelji, Porodično poljoprivredno gazdinstvo “Jelen” razveselit će sve generacije.

Odrasli se mogu u miru opustiti od svakodnevnih obaveza dok će djeca vidjeti životinje i biljke za koje su čuli ali ih nisu imali mogućnost vidjeti.

Svaki posjetilac koji kroči kroz kapiju Porodičnog poljoprivrednog gazdinstva “Jelen” ulazi u bajkoviti ambijent raskošne flore i faune i sve viđeno čini doživljaj nezaboravnim.

Kako bi još više unaprijedio kvalitet infrastrukture na svom gazdinstvu i time ga učinio još privlačnijim, gospodin Muratović ulaže značajna vlastita sredstva ali i aplicira svojim projektima prema Vladi Tuzlanskog kantona, odnosno nadležnom Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja.

Također,i Gradska uprava Živinice PPG “Jelen” je prepoznala kao jedan od zamajaca razvitka turitičke ponude u našoj lokalnoj zajednici.

Za one koji ne znaju, Porodično poljoprivredno gazdinstvo “Jelen” mogu pronaći u Živinicama, naselje Ljubače, u kompleksu nekadašnje kasarne.

Svima nam treba odmor, pružimo sebi nekoliko sati zadovoljstva i oduška u ovom jedinstvenom ambijentu na našim prostorima.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje