Početna aktuelnosti Potpisani ugovori sa veterinarskim stanicama grada Živinice

Potpisani ugovori sa veterinarskim stanicama grada Živinice

36
0
Podijeli

Ugovori za prevenciju bolesti kod životinja sa tri veterinarske stanice grada Živinice te  Sporazum za higijensko zbrinjavanje pasa lutalica sa JP Veterinarska stanica potpisani su danas.

Riječ je o aktivnostima koje se provode svake godine i za koje se iz gradskog budžeta izdvoje značajna sredstva.

Sa tri veterinarske stanice na području grada Živinice gradonačelnik je danas potpisao ugovore u vrijednosti od 135 hiljada KM.

Ugovore su potpisali predstavnici veterinarskih stanica Paprikići Zenvet te JP Veterinarska stanica Živinice.

Vrijednost ugovora za prevencije bolesti kod životinja je 90 hiljada KM dok je za higijenski servis izdvojeno 45 hiljada KM.

Veterinarska stanica Živinice još 2013.godine formirala je higijenski servis koji ima za cilj da smanji populaciju pasa lutalica na ulicama, koji su potencijalna opasnost za sve građane.

Danas je pokrenuta i priča o mogućnosti formiranja azila za životinje na području grada Živinice.

Povrijeđenih osoba, a čiji je uzrok ujed psa ili neke druge životinje sve je više. Podaci Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona pokazuju da se ovaj problem svake godine usložnjava.

Povrijeđene osobe pokreću postupke protiv gradova i općina u  TK te se za ove namjene iz budžeta izdvoje velike količine novca.

Takav je slučaj i u našj sredini, zato je vrlo važno sistemski pristupiti dugoročnom riješavanju ovog problema, što je poručeno i sa današnjeg sastanka od strabe svih predstavnika veterinarskih stanica grada Živinice.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje