Početna aktuelnosti Promovisana knjiga “Šapat heurona” Mije Lučića

Promovisana knjiga “Šapat heurona” Mije Lučića

157
0
Podijeli

„Šapat heurona“ , knjiga Mije Lučića promovisana je u povodu obilježavanja 66.godina postojanja Gradske biblioteke Živinice.

Mijo Lučić duži niz godina piše poeziju i njoj su uglavnom uživali njegovi prijatelji i poznanici. Spomenuta knjiga njegov je prvjenac  objavljen u 2018.godini.

Otkako postoji Gradska biblioteka iznjedrila je brojne živiničke pisce,stoga je njen rođendan bio prilika da se predstavi rad mladog pisca Mije Lučića.

Čime god se čovjek u životu bavio, naročito nekomk vrstom umjetnosti u našem drušvu veoma je bitna podrška okoline, a naročito onih koji su kompetentni za ono čime se želite baviti.

Mijo je imao tu sreću da sarađuje sa prof.Almom Šahbegović koja se nesebično daje za svoje učenike i razvija njihov talenat za pisanje. Sigurno je da je njen pristup bio vjetar u leđa Miji Lučiću da se odvaži i svoje misli prenese na papir.

Mijo Lučić rođen je 1994. godine u Tuzli. Odrastao u Živinicama, gdje je pohađao JU Prva osnovna škola. U tom periodu zainteresirao se za informatiku. Obrazovanje je nastavio u JU Gimnazija Živinice, gdje je maturirao 2013. godine. U gimnazijskim danima počinje se intenzivno baviti vannastavnim aktivnostima u okviru grafičkog dizajna, volonterizma, sporta i muzike. U tom periodu počinje pisati poeziju. Nakon mature seli se u Varaždin, gdje studira na Fakultetu organizacije i informatike. Neposredno pred završetak studija počinje raditi kao informatičar u Sarajevu. Objavio je desetine pjesama u nekoliko zajedničkih zbirki/zbornika poezije, od kojih se ističe pojavljivanje na zbirkama mladih autora BiH pet godina za redom u izdanju Udruženja Metamorfoza, te zborniku „Miloš Crnjanski“, regionalnom zborniku socijalne i angažirane poezije, zborniku u spomen Dušku Trifunoviću i mnogim drugim regionalnim zbirkama i zbornicima poezije.

Pred njim su još mnoge godine stvaralačkog rada ali ono što je sigurno da će se uvijek sjećati prve knjige i ljudi koji su mu pomogli da ista ugleda svjetlo dana.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje