Početna aktuelnosti Rudnik mrkog uglja Đurđevik nabavlja novu mehanizaciju

Rudnik mrkog uglja Đurđevik nabavlja novu mehanizaciju

868
0
Podijeli

Raduje širenje proizvodnih kapaciteta u Zavisnom društvu Rudnika mrkog uglja Đurđevik.

Od kraja februara krenula je proizvodnja mrkog uglja u novom reviru “Živčići”, a i nova mehanizacija stiže na površinsku eksploataciju.

Danas je reporterska ekipa Televizije Živinice prisustvovala probnoj vožnji novih dampera koji su stigli na Površinski kop Višća i koji su samo jedan dio ovogodišnje višemilionske investicije Vladajućeg društva Elektroprivrede BiH u živinički rudnik.

Stabilizacija proizvodnje osnovni je zadatak menadžmenta RMU “Đurđevik” a da bi se to i ostvarilo potrebno je i zanavljanje prijeko potrebne mehanizacije ,kako za jamsku,tako i za površinsku eksploataciju uglja.

Od početka ove godine već se realiziraju kapitalna investiciona ulaganja nabavkom strojeva raznih namjena.

Danas smo imali priliku,zajedno sa menadžmentom RMU Đurđevik, upoznati radne karakteristike novih dampera svjetski poznate firme “Volvo”.

Kako ističu iz menadžmenta RMU Đurđevik, vrijednosti investicija su višemilionske a nabavljeni strojevi su vrhunskog kvaliteta i odličnih radnih kareakteristika i mogućnosti.

Činimo napore da omogućimo stabilnu proizvodnju uglja u narednom periodu,istakao je generalni direktor RMU Đurđevik Samir Hadžić i dodao da će novi strojevi u značajnoj mjeri doprinijeti uspješnoj proizvodnji i pozitivnim poslovnim rezultatima, na zadovoljstvo svih zaposlenih i šire zajednice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje