Početna aktuelnosti Servisne informacije 02.05.2023.

Servisne informacije 02.05.2023.

342
0
Podijeli

Službenici PS Živinice evidentirali su dvije saobraćajne nezgode  u naselju Ciljuge i Donja Višća. U istim nije bilo povrijeđenih lica. Na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Javni red i mir narušen jedan put i to drskim ponašanjem od strane jednog lica u Suhoj.

Ostalih prijava građana bilo je 8.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali interevncija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinie medicinsko osblje pružilo je 163 usluge građanima , dok su tri puta izlazili na teren.

UJP ViK – nismo dobili informacije.

Iz BIHAMK-a:

Pojačan je promet putničkih vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Izačić, Bosanski Novi, Bosanska Dubica i Hadžin Potok. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnom putu Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Zbog obilježavanja 1. maja, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje