Početna aktuelnosti Servisne informacije 20.08.2021.

Servisne informacije 20.08.2021.

61
0
Podijeli

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice gasili su požar niskog rastinja u naseljenom mjestu Šarenjak, neposredno u blizini FK Metalac.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice medicinsko osoblje pružilo je 117 usluga građanima.

Službenici PS Živinice evidentirali su krivično djelo , a radi se o teškoj krađi koja se dogodila u naseljenom  mjestu Podgajevi .

Na magistralnom putu Tuzla -Sarajevo u naselju Maline dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila. U istoj nije bilo povrijeđenih lica.

Ostalih prijava građana bilo je 7.

U JP ViK Živinice su nama kazali da se vodosnabdijevanje odvija po ustaljenom režimu redukcije.

Iz BIHAMK-a:

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Gradina i Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje