Početna aktuelnosti Uništena putna komunikacija u naselju Stara pruga

Uništena putna komunikacija u naselju Stara pruga

68
0
Podijeli

Na području Grada Živinice izvode se radovi rekonstrukcije vodovodne mreže vodovoda Tuzla, odnosno postavljanja novih cijevi.

Radovi su završeni u jednom dijelu Stare pruge dok su u toku u ostatku spomenutog naselja.

Naime, na inicijativu građana posjetili smo Staru prugu i zabilježili stanje na terenu.

Građani su nezadovoljni intenzitetom radova ponovnog vraćanja u prvobitno stanje dionice puta kojim prolazi vod vodovoda Tuzla.

Uništena putna komunikacija otežava svakodnevni život stanovnika ovog dijela našeg grada.

Kažu da su očekivali po završetku radova postavljanja vodovodnih cijevi da će se vrlo brzo pristupiti asfaltiranju puta.

Trenutno se izvode radovi na dijelu puta Stare pruge koji vodi prema naseljenom mjestu Ciljuge i tom dijelu građani nam kažu da  su dobili obećanje da će se vrlo brzo izvršiti asfaltiranje puta.

Savjet mjesne zajednice Rudar imao je sastanak sa nadležnim iz vodovoda na kojem su tražili da se put koji bude uništen tokom izvođenja radova vrati u prvobitno stanje. Ukoliko se ubrzo nešto ne bude radilo po tom pitanju iz savjeta kažu da će izaći na ulicu i tražiti da se ispoštuje ono što je obećano.

Bez obzira što smo kontaktirali na nekoliko brojeva JP Vodovod i kanalizacija Tuzla do zaključenja priloga nismo uspjeli dobiti informaciju kad građani mogu očekivati da  se u naselju  Stara pruga asfaltna dionica puta vrati u prvobitno stanje.

Neslužbene informacije su da će se pokušati ubrzati radovi i da se čekaju prve padavine i slijeganje terena, kako bi se pristupilo asflatiranju spomenute dionice puta.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje