Početna aktuelnosti Servisne informacije 22.10.2021.

Servisne informacije 22.10.2021.

239
0
Podijeli

Službenici PS Živinice evidentirali su saobraćajnu nesreću u naselju Kotornica,  u kojoj su četiri lica zadobila povrede, od kojih su se za jedno ljekari na UKC u izjasnili da ima teže povrede.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na parking prostoru ispred Doma kulture u Šerićima, povrijeđenih lica nije billo, dok je na dva putnička motorna vozila pričinjena materijalna šteta.

Ostalih prijava građana bilo je 11.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali interevencija.

Medicinsko osoblje Hitne službe Doma zdravlja Živinice pružilo je 111 usluga građanima, dok su jedan puta izlazili na teren.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, dvije djevojčice i dva dječaka.

Vodosnabdijevanje na području Dubrava u proteklom danu je bilo uredno, dok je u gradu i prigradskim naslejima na snayi bila redukcija od 22 do 5 :30 minuta, kazali su nam u JP VIK Živinice.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica) i Gračanica-Srnice Donje.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.11.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje