Početna aktuelnosti Servisne informacije 29.12.2023.

Servisne informacije 29.12.2023.

230
0
Podijeli

Vatrogasci PVJ Živinice jučer u 17:45 minuta zaprimili su dojavu da je izbio požar u šumskom predjelu u MZ Zelenika, međutim kako su nam kazali, na lice mjesta su izašli ali  gašenju istog nisu pristupili iz bezbjedonosnih razloga,   jer se požar nalazio na liniji razgraničenja sa RS,  koji je još uvijek pod minama.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice medicinsko osoblje pružilo je 145 usluga građanima.

U PS Živinice su nam kazali da su se na putevima grada tokom proteklog dana i noći dogodile dvije saobraćajne nesreće na lokalnim putevima Krivača i Ciljuge.

U obje saobraćajne nesreće po jedno lice zadobilo je povrede.

Ostalih prijava građana bilo je 13.

Vodosnabdijevanje na području grada i prigradskih naselja je bilo uredno, saopštili su iz JP ViK Živinice.

Iz BIHAMK-a:

Prohodnost puteva u Bosni i Hercegovini je dobra i saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a posebno izdvajamo šire područje:  Visokog, Tuzle, Gračanice, Travnika, Jajca i Sarajeva. 

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce, Bugojno-Kupres i Novi Travnik-Bugojno.

Na graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Apelujemo na vozače da voze opreznije, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje