Početna aktuelnosti Servisne informacije za 11.07.2019.godine

Servisne informacije za 11.07.2019.godine

167
0
Podijeli

POLICIJA- Prema izvještaju koji smo dobili u Policijskoj stanici Živinice tokom jučerašnjeg dana i noći nije bilo narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji niti saobraćajnih nezgoda.

Evidentirana su tri ostala događaja.

VATROGASCI- Vatorgasci nisu imali intervencija.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja pregledano je 105 pacijenata, tim ljekara i medicinara imao je 4 terenske intervencije.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, 5 dječaka i 5 djevojčica.

JP VIK- U JP VIK kažu da se vodosnabdjevanje odvija prema ustaljenom režimu redukcije.

BIHAMK-  Povodom 24. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima: Sarajevo-Olovo-Kladanj-Luke, Tuzla-Živinice-Stupari-Kladanj-Luke i Tuzla-Kalesija-Caparde. Na snazi je i zabrana kretanja vozilima preko 3,5 tone na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode prema Srebrenici.

Promet putničkih vozila i autobusa jutros je pojačan na svim putevima koji vode prema Srebrenici. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na dionicama u višim predjelima upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti. Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje