Početna aktuelnosti Prvi PUB kviz u Živinicama

Prvi PUB kviz u Živinicama

163
0
Podijeli

Živinice su se od sinoć pridružile gradovima u kojima se održavaju pab-kvizovi – timska nadmetanja u poznavanju činjenica iz opšte kulture koji se održavaju u pabovima i kafeima. Ovi kvizovi su, pored provjere znanja, odlična prilika za druženje i zabavu u opuštenoj atmosferi. Ovu aktivnost organiziralo je Udruženje MLADI.

Kroz pitanja u ovom kvizu organizatori su se trudili da učesnike edukuju o nekim činjenicama.

Organizatori ističu da su ovakvi događaji omiljeni širom svijeta, a da mu je cilj da u Živinicama na jednom mjestu okupe ljude koji na svijet oko sebe gledaju otvorenih očiju i upijajući znanje o tom svijetu.

Udruženje Mladi osnovano je u januaru 2019.godine . Rad Udruženja ja usmjeren na aktivno učešće prije svega u prepoznavanju i ukazivanju na sve probleme s kojim je naše društvo suočava.

Udruženje broji 30 članova starosne dobi od 15 do 30 godina, svi oni  već sad pripremaju nove projekte.

Atmostera na pub kvizovima priča je za sebe. Iako se radi o opuštenom druženju prijatelja za stolom uz piće takmičarska atmosfera izrazito je prisutna. Kad se čitaju tačni odgovori, uzvici oduševljenja ili razočarenja, lupanje po čelu i slično, redovno su prisutni. I to sve bez obzira što su nagrade obično tek simbolične.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje