Početna aktuelnosti Servisne informacije za 30.05.2019.

Servisne informacije za 30.05.2019.

386
0
Podijeli

Na putevima grada Živinica u protekla 24 sata dogodile su se 2 saobraćajne nesreće koje su evidentirane u izvještaju Policijske uprave Živinice. 1 lice smrtno je stradalo u nesreći teretnog motornog vozila i pješaka na magistralnom putu M-18. Druga saobraćajna nesreća dogodila se na regionalnom putu R-445A u mjestu Šerići, gdje su učestvovala 2 putnička motorna vozila. Nastupila je manja materijalna šteta bez povrijeđenih lica. Zabilježeno je i 7 prijava iz oblasti ostalih događaja.

Profesionalna Vatrogasna jedinica imala je jednu tehničku intervenciju na magistralnom putu M-18 zbog nesreće koja se dogodila u neposrednoj blizini benzinske pumpe Kalesić.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija kazali su da je tokom ječerašnjeg dana došlo do kratke obustave vode u ulici Oslobođenja zbog radova na uklanjanju kvara između blokova 4 i 5. Kada su u pitanju grad i prigradska mjesta na snazi je ustaljeni noćni režim redukcije prvog stepena od 22:30 do 5:30.

Ljekari i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice pružili su 103 medicinske usluge. Imali su i jednu terensku intervenciju.

Na GAK UKC-a Tuzla rođeno je 11 beba, 7 djevojčica i 4 dječaka.

Iz BIHAMK-a kažu Zbog kiše koja pada kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Upozoravaju na učestale odrone kamenja na kolovoz, kao i na udarne rupe, koje ispunjene vodom prikrivaju pravo stanje na putevima. Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje